Μήπως το μυαλό σου έχει αναπτύξει επικίνδυνη ταχύτητα και τρέχει εμπρός;

Translate

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Ο Ψεύτικος Εαυτός.

Αγαπημένοι μου, εσείς, που είστε τόσο ανήσυχα πνεύματα και απογοητεύεστε διαρκώς!
 Διότι Όλοι έχουμε κουραστεί και ο λόγος, είναι μόνο η επιστροφή στο Πνεύμα.
Κάθε ένας από μας, έχει ένα φως!
Φανταστείτε μία σφαίρα στο σημείο της καρδιάς να λάμπει, ένας μικρός ήλιος.
Από το σημείο αυτό πηγάζουν όλα τα θετικά, ακριβώς στην καρδιά!
Είναι το δικό σας φως, ο Πραγματικός Εαυτός σας.
Τώρα λίγο πιο πέρα στα αριστερά σας, φανταστείτε μία εκδοχή του εαυτού σας, βρίσκεται εκτός φωτός. Για παράδειγμα μπορεί κάποιος να έχει μία εκδοχή του εαυτού του όπου είναι ο ανεκτικός  ο υποτακτικός, ο συγκαταβατικός, ο ηθικός και άλλα τέτοια που αποτελούν την εικόνα που δίνουμε στον κόσμο.
Φανταστείτε όλα αυτά, σαν ξεχωριστά ολογράμματα, έξω από το φως σας. Είναι η πλευρές του εαυτού σας που κατά βάθος απεχθάνεστε.

Τώρα βλέπουμε καθαρά ότι είμαστε πολύπλευρα όντα.
Όλες αυτές οι πλευρές μας λοιπόν που δεν  ανήκουν στο φως, είναι ψεύτικες. 
Θα δούμε ως παράδειγμα την πλευρά κάποιου που στην πραγματικότητα έχει την αντίδραση ως συναίσθημα αλλά επικαλυμμένα λειτουργεί με ανεκτικότητα. Αισθάνεται να πνίγεται από την ζωή, από τους γύρω του, καταπιέζει την αντίδρασή του και παρουσιάζει στον κόσμο ένα είδωλο ανάποδο... της ανεκτικότητας και άρα μία ψεύτικη πλευρά του.

Ο Κόσμος βλέπει την ψεύτικη πλευρά και λειτουργεί πιεστικά προς το άτομο. Για να υπάρχει ανοχή...πρέπει να υπάρχει και καταπίεση..

Άρα λοιπόν, η φίλη μου είναι πολύ καταπιεστική λόγω του ότι εγώ είμαι ανεκτική (ψεύτικος εαυτός).
Άρα έχω μία φίλη ψεύτικη διότι αγαπά την ψεύτικη ακριβώς πλευρά μου.

Όταν πέσει φως διώξει τον ίσκιο της ανεκτικότητας και δεις μέσα σου, τότε θα καταλάβεις πως η αντίδραση... είναι κάτι λαμπρό!!! Είναι η αλήθεια που αισθάνεσαι και σε εκφράζει  με αποτέλεσμα να αγαπάς περισσότερο τον εαυτό σου. Στην αρχή φοβάσαι να δείξεις τον καινούριο σου εαυτό. Το περίεργο συναίσθημα της αλλαγής βιώνεται, όταν καταρρέουν σαν τραπουλόχαρτα, όλες οι συνδέσεις και τα κομμάτια της ζωής σου που είχαν συνδεθεί με το ψεύτικο κομμάτι.. ίσως η δουλειά, ίσως η σχέση, ίσως οι γύρω.
Στην ουσία διώχνω τον ίσκιο που έπεφτε και έκλεινε το φως μου, την μη ανοχή μου, τον μη σεβασμό του εαυτού και των συναισθημάτων.
Τότε όμως αγαπημένοι μου, το φως αυτό λάμπει τόσο δυνατά που προσελκύει αυτόματα ανθρώπους διαφορετικούς, πιο ειλικρινείς, πιο λαμπρούς, ο κόσμος το αντιλαμβάνεται και έρχεται στο φως..

Η Αντίδραση ήταν μία αλήθεια του εαυτού και τώρα που φανερώθηκε θα λάμψει τόσο δυνατά ώστε να την δουν όλοι. Θα έρθουν άτομα που εκτιμούν αυτήν την πλευρά.
Γιατί όταν ένας άνθρωπος φεύγει από την ζωή μας, είναι γιατί άνηκε στις σκιές του είναι μας που φωτίσαμε. Είναι δεδομένο ότι γνωρίζουμε πολύ καλύτερους ανθρώπους για τον απλό λόγο του ότι εμείς γινόμαστε καλύτεροι.

Η αλήθεια προς τον εαυτό, φέρνει αγάπη προς τον εαυτό και η αγάπη είναι οδηγός.
Καλό δρόμο  στην επιστροφή προς τα μέσα. Θεραπεύστε τον κόσμο θεραπεύοντας τον εαυτό σας.

Με πραγματική αγάπη!