Μήπως το μυαλό σου έχει αναπτύξει επικίνδυνη ταχύτητα και τρέχει εμπρός;

Translate

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Η συνωμοσια του ηλιου!


Η διαχρονική δαιμονοποίηση 
τού Ήλιου και τής ηλιοθεραπείας 
από τα κέντρα εξουσίας τού πλανήτη μας. 


Επικίνδυνα για την υγεία μας 

γυαλιά ηλίου και αντιηλιακά προϊόντα. 


     «Ο ζωοδότης Ήλιος, τόσο πολύτιμος και απαραίτητος για τη ζωή στον πλανήτη μας, λίγες ευεργετικές επιδράσεις έχει στο δέρμα του ανθρώπου και πολλές δυνητικά επικίνδυνες ανεπιθύμητες ενέργειες» (Healthier World, άρθρο: «Ο Ήλιος γερνάει το δέρμα»). 

     Η παραπάνω φράση μάλλον φαίνεται εκ πρώτης όψεως φυσιολογική. Αντικατοπτρίζει την άποψη, που έχουμε οι περισσότεροι για τον Ήλιο. Ναι μεν, αλλά… Δηλαδή, στην πρώτη παράγραφο ο Ήλιος εκθειάζεται ως ο δημιουργός της ζωής, ως «ζωοδότης, πολύτιμος και απαραίτητος για τη ζωή». Εν συνεχεία όμως, αλλάζει η οπτική. Εδώ ο «ειδικός» μάς εξηγεί, ότι ο Ήλιος έχει «λίγες ευεργετικές επιδράσεις στο δέρμα… και πολλές δυνητικά επικίνδυνες ανεπιθύμητες ενέργειες». Και το λογικό ερώτημα έπεται: Πως είναι δυνατόν ο δημιουργός τής ζωής και ο αρωγός της, ο τόσο πολύτιμος και απαραίτητος για την υγεία μας και τη ζωή, Ήλιος, να έχει «λίγες ευεργετικές επιδράσεις… και πολλές δυνητικά επικίνδυνες ανεπιθύμητες ενέργειες»; Ουσιαστικά πίσω απ΄ αυτή την αντιφατική φράση κρύβεται μία μεγάλη συνωμοσία των γιατρών, των Μ.Μ.Ε. και των φαρμακευτικών εταιρειών, η συνωμοσία τού Ήλιου! 

     Πολλά αντίστοιχα κείμενα και άρθρα αποτελούν ουσιαστικά
 λογοπαίγνια και κυκλοφορούν παντού στα M.M.E. και στο Διαδίκτυο
 παρουσιάζοντας ναι μεν τον Ήλιο και τις ακτινοβολίες του ως 
σημαντικές και ευεργετικές για τη ζωή, αλλά 
ταυτόχρονα πολύ επικίνδυνες και καταστροφικές για την υγεία μας… 
Και για να γίνουν τα κείμενα αυτά όσο πιο πιστευτά γίνεται, 
υπογράφονται από διαφόρων ειδικοτήτων ιατρούς, όπως
 δερματολόγους, αλλεργιολόγους, αφροδισιολόγους,
 παθολόγους και άλλους «ειδικούς».


     Οι ιουδαϊκού τύπου θρησκείες εδώ και χιλιάδες χρόνια φόρτωσαν στην ανθρώπινη συνείδηση ενοχές και αμαρτίες για το γυμνό σώμα μας. Αυτό αποτέλεσε παράγοντα νόσησης, πρώτα σ΄ ένα ψυχολογικό επίπεδο λόγω των ενοχών και τής ντροπής μας και δεύτερον λόγω τής συνειδητής απομάκρυνσης και τής αποχής μας απ΄ τον Ήλιο.    

Η δαιμονοποίηση τού Ήλιου 

     Μέχρι πριν κάποια χρόνια η ανθρωπότητα γνώριζε για την αγαθή κι ευεργετική 
φύση του Ήλιου, τού δημιουργού όλων των ειδών τής ζωής στον πλανήτη μας. Μάλιστα, πριν εμφανιστούν στην ανθρωπότητα οι ιουδαϊκού τύπου αδελφές μονοθεϊστικές θρησκείες (Ιουδαϊσμός, Χριστιανισμός και Μουσουλμανισμός), ο Ήλιος λατρευόταν ως ο μέγας θεός απ΄ όλους τούς πολιτισμούς τού αρχαίου κόσμου. Οι πλείστοι των θεών σε όλες τις πόλεις - κράτη τής αρχαιότητας ήταν ηλιακοί. Ο Ήλιος καθόριζε τις εποχές, το χρόνο, τη μέρα και τη νύχτα, τη σπορά και τη συγκομιδή. Συμβόλιζε το φως, τη ζέστη και τη ζωή, που πολεμούσαν το σκότος, το κρύο και το θάνατο. «Χαίρε άναξ Ήλιε, πρόθυμος εσύ πάρεχε εις εμάς βίον ευάρεστον, κι εγώ από σένα αρχίζοντας το γένος των θνητών ανθρώπων θα παινέψω…» (Ομηρικός Ύμνος Εις Ήλιον).  


     Οι αρχαίοι έλληνες, αλλά και άλλοι λαοί, ζούσαν κατά τις
 ζεστές περιόδους γυμνοί κι εκτεθειμένοι στον Ήλιο.
 Αυτό τούς έδινε την πολυπόθητη υγεία και
 ευεξία. Οι νέες θρησκείες τού ηλιακού και πνευματικού σκότους,
 αποφάνθηκαν, ότι το γυμνό σώμα είναι ντροπή και πρέπει 
να καλύπτεται. 
Ειδικά τα γεννητικά μας όργανα δεν πρέπει ποτέ να τα δει το φως 
τού Ήλιου,  κάτι, που συμβαίνει και στις μέρες μας. 
Έτσι, μέχρι σήμερα ζούμε επηρεασμένοι 
απ΄ τις παράλογες αυτές επιταγές καλυμμένοι μέσα σε ρούχα, 
απομακρυσμένοι  απ΄ το ζωοδότη και δημιουργό μας Ήλιο.
 Απλά σκεφτείτε, ότι υπάρχουν άνθρωποι,
 που ζουν και πεθαίνουν χωρίς ποτέ ο Ήλιος να ζεστάνει 
τα «απόκρυφα» σημεία τού σώματός τους και κυρίως τα 
γεννητικά τους όργανα. 
Ίσως να είστε και εσείς ένας απ΄ αυτούς…


      Ο Ήλιος με το ζωοποιό του φως μάς αναζωογονεί, μάς ζεσταίνει, μάς θεραπεύει, μάς ξυπνάει και μάς διασώζει από το ψυχρό έρεβος τού αχανούς διαστημικού σκότους και το θάνατο. Η «ηλιο-θεραπεία» με γυμνό τελείως σώμα αποτελούσε μία βασική φυσική μέθοδο θεραπείας, που χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι θεραπευτές για πολλές παθήσεις. Τι άλλαξε όμως από τότε; Οι θρησκείες βέβαια. Τα τελευταία όμως χρόνια, για διάφορους σκοτεινούς λόγους βομβαρδιζόμαστε με προειδοποιήσεις για τις δήθεν βλάβες, που προκαλεί στον οργανισμό μας ο Ήλιος και οι ακτίνες του, για τις λίγες περιόδους και στιγμές, που εκτιθέμαστε στις ακτίνες του. 

     Μία πειστική αιτία είναι η περιβόητη τρύπα τού όζοντος και η μείωση των φίλτρων τής ατμόσφαιρας. Έτσι, ο Ήλιος έχει γίνει «επικίνδυνος», σύμφωνα με τούς «ειδικούς», η ηλιακή του ακτινοβολία αποτελεί μεγάλη απειλή και προκαλεί βλάβες στην υγεία μας  όπως: Εγκαύματα, κνησμό, αποχρωματισμούς τού δέρματος, ρυτίδες, αλλεργικές αντιδράσεις, φλεγμονές, επιχείλιο έρπη, πρόωρη γήρανση (φωτογήρανση), καρκίνους τού δέρματος, οφθαλμολογικές παθήσεις (καταρράκτη, πτερύγιο, κερατοπάθεια, τύφλωση) κ.ά.! «Η έκθεση στον ήλιο μπορεί να βλάψει επίσης το ανοσοποιητικό σύστημά σας και να κάνει το σώμα σας πιο τρωτό στις μολύνσεις και τούς καρκίνους. Ασθένειες, όπως ο έρπης και ο λύκος, μπορούν να γίνουν χειρότερες με την έκθεση στον ήλιο». (EPA, «Αμερικανικός Οργανισμός Προστασίας Περιβάλλοντος»).

     Έτσι, ο Ήλιος θεωρείται στις μέρες μας ο κατ΄ εξοχήν ενοχοποιητικός παράγοντας
 και υπεύθυνος για πολλές επικίνδυνες ασθένειες. Οι «ειδικοί» συνιστούν να αλείφουμε με αντηλιακές κρέμες προστασίας το σώμα μας, όταν καθόμαστε στον Ήλιο, να μην το εκθέτουμε τις περισσότερες ώρες τής ημέρας στον Ήλιο, ειδικά τις μεσημεριανές, 
τότε που ο ήλιος καίει, παρά μόνο πολύ λίγο τις πρώτες πρωινές και τις τελευταίες απογευματινές και να φοράμε πάντοτε τα ειδικά αντηλιακά γυαλιά, που προστατεύουν τα μάτια μας απ΄ τις υπεριώδεις ακτίνες του. Η υπεριώδης ακτινοβολία θεωρείται επικίνδυνη για την υγεία μας και αποτελεί το 56% τής ηλιακής ακτινοβολίας. Περιλαμβάνει την UVB (280-320nm), την UVA (320-400nm), την UVC (200-280nm.) κ.ά..


Στα αρχαία χρόνια ο Ήλιος έγινε θεός και πατέρας των ανθρώπων λόγω ποιητικής αδείας. Στα χρόνια τού χριστιανισμού και μέχρι σήμερα, ο Ήλιος μετατράπηκε σε Ηλία λόγω δεισιδαιμονίας. Ο Ηλίας σύμφωνα με τη βίβλο ήταν έναν εβραίος φονταμενταλιστής προφήτης, που δολοφόνησε με τα χέρια του 800 ιερείς άλλης θρησκείας (!), αυτής τού Βάαλ. Με την επικράτηση του χριστιανισμού όλα τα αρχαία ιερά τού θεού Ήλιου, που βρίσκονταν πάνω στις κορυφές των βουνών, για να «άπτονται» τού Ήλιου, μετατράπηκαν σε εκκλησάκια τού αιμοσταγή προφήτη Ηλία. Μάλιστα, για να γίνει πειστικό το εγχείρημα αυτό, η καρικατούρα του προφήτη (βλέπε άνω) απεικονίζει τον προφήτη φλεγόμενο, όπου πετά καθήμενος πάνω στο τέρθιππο άρμα τού Ήλιου. Η αντιγραφή και η καπηλεία στο μεγαλείο της...

Αψηφώντας τις οδηγίες των «ειδικών»...

     Όσοι όμως άνθρωποι δεν ακολουθούν τις οδηγίες των «ειδικών» αψηφώντας τους, με αποτέλεσμα την έκθεσή τους στον Ήλιο, εφ΄ όσον δεν χρησιμοποιούν αντιηλιακά και γυαλιά ηλίου, διαπιστώνουν τελικά, ότι ο Ήλιος όχι μόνο δεν τούς βλάπτει, αλλά αντιθέτως τούς ανταμείβει πλουσιοπάροχα ευεργετώντας τους! Ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει σε όσους ακολουθούν τις οδηγίες των «ειδικών». Δηλαδή βλάπτονται από σοβαρά νοσήματα…

     Ας δούμε τι συμβαίνει πραγματικά: 

     Το ανθρώπινο σώμα είναι σχεδιασμένο και προσαρμοσμένο να απορροφά τις υπεριώδεις ακτίνες, επειδή αυτό εξυπηρετεί συγκεκριμένες λειτουργίες, ειδ΄ άλλως θα είχαμε γεννηθεί με φυσικά αντηλιακά φίλτρα στο δέρμα και στα μάτια μας. Η εξέλιξη και η προσαρμογή των ειδών στις φυσικές συνθήκες και στον Ήλιο, γίνεται εδώ και εκατομμύρια χρόνια με θαυμαστό τρόπο. Οι υπεριώδεις ακτίνες είναι άκρως απαραίτητες για τη ζωή και τη λειτουργία των κυττάρων μας. Η έλλειψη ηλιακής ακτινοβολίας διαταράσσει την ομαλή κυτταρική λειτουργία, γεγονός, που μπορεί να προκαλέσει διάφορες ασθένειες. Η χρήση γυαλιών ηλίου συμπεριλαμβανομένων των διορθωτικών γυαλιών οράσεως και των φακών επαφής, ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για οφθαλμολογικές παθήσεις και για την εξασθένιση τής όρασης. Η ελλιπής έκθεση στις υπεριώδεις ακτίνες μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία μας και την ζωή μας. 

     Η ηλιακή ακτινοβολία (όταν δεν αλλοιώνεται απ΄ τα γυαλιά ηλίου) διεγείρει το οπτικό νεύρο, αυτό με τη σειρά του ενεργοποιεί την υπόφυση, που παράγει ορμόνες και αυτές διεγείρουν τα μελανοκύτταρα, που μας προστατεύουν απ΄ τα ηλιακά εγκαύματα. Όταν το δέρμα μας εκτίθεται στον Ήλιο, τα μελανοκύτταρα παράγουν περισσότερη χρωστική ουσία. Έτσι, το δέρμα φυσιολογικά σκουραίνει. Όμως όταν φοράμε γυαλιά ηλίου, η διαδικασία αυτή διαταράσσεται. Η υπόφυση ξεγελιέται απ΄ το σκοτείνιασμα των γυαλιών ηλίου, με αποτέλεσμα να μειώνεται η παραγωγή των ορμονών, που διεγείρουν τα μελανοκύτταρα. Ως αποτέλεσμα η μικρή παραγωγή μελανίνης φθείρει το δέρμα και δεν το προστατεύει απ΄ τον Ήλιο. Η υπόφυση, είναι ένας αδένας στο μέγεθος μπιζελιού, που ρυθμίζεται από τον υποθάλαμο και έχει το γενικότερο έλεγχο τού μεγαλύτερου μέρους παραγωγής ορμονών τού οργανισμού μας. Η υπόφυση ελέγχει τις δραστηριότητες των άλλων ενδοκρινών αδένων και των ορμονοπαραγωγικών κυττάρων. Εκκρίνει πολλές ορμόνες (οι ορμόνες είναι ουσιαστικά οι μεταφορείς των πληροφοριών που στέλνει το κέντρο-υπόφυση, σε όλα τα σημεία και όργανα του οργανισμού για να τίθενται σε λειτουργία), μερικές εκ των οποίων επιδρούν σε άλλους αδένες ερεθίζοντάς τους, ώστε να παράγουν τις δικές τους ορμόνες, ενώ άλλες δρουν άμεσα στούς ιστούς και στα όργανα. Η υπόφυση διεγείρεται απ΄ το φυσικό φως, την ηλιακή ακτινοβολία και τις υπεριώδεις ακτίνες. Τα σκούρα γυαλιά ηλίου με το τεχνητό σκοτάδι που δημιουργούν μπλοκάρουν τη λειτουργία τής υπόφυσης, επιφέροντας γενική διαταραχή σε όλη την λειτουργία τού οργανισμού. Verdana,Arial,Helvetica,sans-serif; font-size: 10pt;">ς δούμε μερικές λειτουργίες, που ρυθμίζει η υπόφυση: Σύμφωνα με τη Βιολογία, έχει ανακαλυφθεί, πώς υπάρχουν οκτώ τουλάχιστον ορμόνες, που παράγονται από τον πρόσθιο λοβό τής υπόφυσης. Αυτές οι ορμόνες, oι οποίες επιδρούν άμεσα στα κύτταρα τού σώματος και στους άλλους ενδοκρινείς αδένες, είναι:

     1. Η ACTH ή φλοιοεπινεφριδική ορμόνη. Αν είναι ανεπαρκής η έκκρισή της, εμφανίζεται ανεπάρκεια στη λειτουργία των επινεφριδίων. Η ορμόνη αυτή διεγείρει τον φλοιό των επινεφριδίων να εκκρίνει κορτιζόλη και άλλες στεροειδείς ορμόνες. Η κορντιζόλη είναι ορμόνη απαραίτητη για τη ζωή και αυτό φαίνεται σε καταστάσεις έλλειψής της (φλοιοεπινεφριδιακή ανεπάρκεια), όπου μπορεί να επέλθει ακόμη και ο θάνατος. Λόγω τής επίδρασής της στο μεταβολισμό τής γλυκόζης, χαρακτηρίζεται ως γλυκοκορτικοειδές. 

     2. Η FSH ή ορμόνη διέγερσης των θυλακίων. Η έλλειψή της δημιουργεί πολυκυστικές ωοθήκες, υπογονιμότητα και ανωμαλία στη σύλληψη. 

     3. Μια από τις σημαντικότερες ορμόνες είναι η GH ή αυξητική ορμόνη, πού προάγει την ανάπτυξη όλων των ιστών. Η μειωμένη παραγωγή τής αυξητικής ορμόνης συμβαίνει συχνά, όταν υπάρχει απουσία τής θυρεοειδοτρόπου ορμόνης. Αν είναι ανεπαρκής ή ανύπαρκτη η έκκριση τή αυξητικής ορμόνης εμφανίζονται νανισμός, μυϊκή αδυναμία, σακχαρώδης διαβήτης, ακρομεγαλία, γιγαντισμός. Verdana,Arial,Helvetica,sans-serif;">Η ICSI ή  ορμόνη διέγερσης των κυττάρων μεσοδιαστήματος.

     5. Η LTH ή γαλακτογόνος ορμόνη. Η έλλειψή της δημιουργεί υποφυσιακή ανεπάρκεια. 

     6. Η MSH ή ορμόνη διέγερσης των μελανοκυττάρων. Η έλλειψή της δημιουργεί προβλήματα στο μεταβολισμό, στις καύσεις και στην ισορροπία τού λίπους με αποτέλεσμα την παχυσαρκία και παθήσεις τού θυρεοειδούς.

     7. Η TSH ή θυρεοειδοτρόπος ορμόνη. Η ορμόνη αυτή διεγείρει τον θυρεοειδή να παράγει την ορμόνη του. Αν είναι ανεπαρκής η έκκρισή της, εμφανίζεται υπολειτουργία τού θυρεοειδούς αδένα, παθήσεις τού θυρεοειδούς και υποφυσιακή ανεπάρκεια.
     8. Η γοναδοτρόπος ορμόνη είναι μία άλλη σημαντική ορμόνη, που παράγεται από τον πρόσθιο λοβό τής υπόφυσης. Αν είναι ανεπαρκής η έκκρισή της εμφανίζεται καθυστέρηση τής εφηβείας και τής ανάπτυξης. Αυτή η ορμόνη επηρεάζει τις ωοθήκες τής γυναίκας και τούς όρχεις τού άνδρα. Η πραγματική της επίδραση παρατηρείται προτού φτάσει το παιδί στην προεφηβική περίοδο τής ζωής του.
   
     Σκεφτείτε τώρα, ότι η υπόφυση ενεργοποιείται και παράγει όλες 
αυτές τις ορμόνες στον οργανισμό μέσω τού ηλιακού φωτός!
 Χωρίς το ηλιακό φως και τις υπεριώδεις ακτίνες του, οι ορμόνες
 που αναφέρονται παραπάνω, δεν εκκρίνονται φυσιολογικά. 
Αποτέλεσμα: εξασθένιση τού οργανισμού λόγω υπολειτουργίας του 
και εμφάνιση ασθενειών. Έτσι, όσο κι αν φανεί παράξενο ή 
υπερβολικό σε πολλούς, τα γυαλιά ηλίου είναι το κύριο αίτιο 
όλων των παθολογικών καταστάσεων, που είδαμε παραπάνω, 
λόγω τής υπολειτουργίας τής υπόφυσης και τής μειωμένης
 έκκρισης ορμονών.

     Η σερετονίνη είναι μία ακόμα ορμόνη νευροδιαβιβαστής, που ρυθμίζεται ακολουθώντας την κίνηση τού Ήλιου, όταν εκείνος μεσουρανεί κατά το μεσημέρι και όταν οι ακτίνες του εισέρχονται στον οργανισμό μας. Η σερετονίνη ρυθμίζει το θυμό, τη θλίψη, τη νευρικότητα, την ψυχική διάθεση, τη θερμοκρασία τού σώματος, τον ύπνο, την λίμπιντο, την όρεξη, την πέψη, το μεταβολισμό και πολλές ακόμα λειτουργίες. Παίζει ρόλο στην ανάπλαση των ηπατικών κυττάρων και δρα ως μιτογόνο (διεγείρει τη μίτωση - γέννηση των νέων κυττάρων) σε όλο το σώμα. Η αποτυχημένη κυτταρική διαίρεση αποτελεί κύρια αιτία καρκίνου. Ο Ήλιος και οι υπεριώδεις ακτίνες του είναι ο βασικός ρυθμιστής τής ορμόνης αυτής. Σκεφτείτε λοιπόν, τι συμβαίνει μέσα μας όταν μπλοκάρονται οι λειτουργίες όλων αυτών των ορμονών, λόγω της έλλειψης ηλιακής ακτινοβολίας και πόσο σημαντική τελικά είναι η έκθεση του σώματός μας στην ηλιακή ακτινοβολία…
αλλά... προξενούν καρκίνους! 

     Ας έρθουμε στα αντιηλιακά προϊόντα (κρέμες, λάδια, σπρέυ, λοσιόν, αντιηλιακά μαντηλάκια, κ.ά.). Εκτός τού ότι δεν αφήνουν τις ευεργετικές για την υγεία μας υπεριώδεις ηλιακές ακτίνες να εισέλθουν στον οργανισμό μας, περιέχουν ένα κοκτέιλ καρκινογόνων χημικών ουσιών πολύ επικίνδυνων για το σώμα μας. Το δέρμα μας απορροφά απ΄ ευθείας όλα αυτά τα καρκινογόνα συστατικά σα σφουγγάρι. 

     Η οξυβενζόνη είναι μία εξαιρετικά τοξική αντηλιακή χημική ουσία, που υπάρχει σε όλα σχεδόν τα αντηλιακά προϊόντα, ακόμα και σε κρέμες για παιδιά. Ένα μεγάλο ποσοστό τού δυτικού κόσμου έχει μολυνθεί απ΄ την ουσία αυτή. Άλλες επικίνδυνες χημικές ουσίες των αντηλιακών είναι η αβοβενζόνη, το π-αμινοβενζοϊκό οξύ, η κινοξάτη, τα σαλυκιλικά, το ανθρανιλικό μενθύλιο κ.ά.. Όλες αυτές οι χημικές ουσίες δεν έχουν ποτέ δοκιμαστεί εργαστηριακά για τη δράση τους και τις ενέργειές τους. Έτσι, είναι παντελώς άγνωστο τι προκαλούν στον οργανισμό μας. Πολλά δημοφιλή αντηλιακά ενεργοποιούν ελεύθερες ρίζες, αποτελώντας το βασικό αίτιο των καρκίνων του δέρματος.

     Η οξυβενζόνη π.χ., που αναφέραμε παραπάνω, ενεργοποιείται απ΄ την υπεριώδη ακτινοβολία, η οποία διασπά τον διπλό δεσμό της παράγοντας δύο περιοχές ελεύθερων ριζών. Οι ρίζες αυτές με τη σειρά τους οξειδώνονται αλλοιώνοντας τα λίπη, τις πρωτεΐνες και το DNA των κυττάρων. Αποτέλεσμα: αλλοίωση και γήρανση τού δέρματος, αλλά και ανάπτυξη καρκινογόνων κυττάρων. Τα κρούσματα των καρκίνων τού δέρματος έχουν αυξηθεί κατακόρυφα από τότε, που τα αντιηλιακά χρησιμοποιούνται μαζικά. Τυχαίο; δε νομίζω… Αυτό θα έπρεπε να βάλει σε υποψίες τούς αφελείς καταναλωτές και όχι να τούς κάνει να πασαλείβονται με ακόμα περισσότερα θανατηφόρα χημικά αντιηλιακά. Οι επικίνδυνες αυτές ουσίες περιέχονται επίσης σε καθημερινές κρέμες προσώπου, στα μεϊκάπ, στα ενυδατικά προϊόντα, στις λοσιόν και σε άλλα προϊόντα. 

     Πολλές έρευνες, που αποδεικνύουν την επικινδυνότητα των προϊόντων αυτών, έχουν θαφτεί στα ράφια των φαρμακοβιομηχανιών. Ο dr. Gordon Ainsleigh, σε έρευνα, που έκανε στην Καλιφόρνια των Η.Π.Α., βρήκε, ότι η αύξηση καρκίνου τού μαστού έφθασε το 17% την περίοδο μεταξύ 1981 και 1992, προέρχεται σε μεγάλο ποσοστό απ΄ την αύξηση των αντηλιακών προϊόντων απ΄ τούς πάσχοντες («Beneficial Effects of Sun Exposure of Cancer Mortality», τόμος 22, 1993, σελ.132-140).



    Τα αντιηλιακά προϊόντα, που πάντοτε διαφημίζονται από όμορφους και υγιείς ανθρώπους γεμάτους σφρίγος και ζωτικότητα, προσφέρουν ακριβώς το αντίθετο απ΄ αυτά που υπόσχονται, δηλαδή εξασθένιση, υπολειτουργία τού οργανισμού και χημική τοξίνωση. Η βιομηχανία παραγωγής ασθενειών, έχει φροντίσει επιμελώς, με πολύ προσπάθεια και ατελείωτη προπαγάνδα, να δημιουργήσει το μεγαλύτερο και πιο κερδοφόρο πελατολόγιο παγκοσμίως, αυτό των αρρώστων…

    Παρόμοιες επιστημονικές εργασίες και έρευνες για τα αντιηλιακά προϊόντα έχουν καταθέσει πολλοί γιατροί, που έχουν συνείδηση και δεν αποτελούν φερέφωνα των φαρμακοβιομηχανιών. Οι εργασίες αυτές βρίσκονται στα αζήτητα, πεταμένες και αποσιωπημένες. Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικά ονόματα: Η επιδημιολόγος Marianne Berwick τού αντικαρκινικού κέντρου Memorial Sloan-Kettering τής Νέας Υόρκης, παρουσίασε μία λεπτομερή ανάλυση των στοιχείων, που αφορούν στη χρήση αντιηλιακών προϊόντων και καρκίνων του δέρματος, στο ετήσιο συνέδριο τού Αμερικανικού Συλλόγου για την Επιστημονική Πρόοδο, όπου και χλευάστηκε. Οι γιατροί Frank Garland και Cedric απ΄ το πανεπιστήμιο τής Καλιφόρνιας, το 1992 παρουσίασαν την δική τους έρευνα στο περιοδικό American Journal of Public Health, που αποδείκνυε, ότι τα αντιηλιακά αυξάνουν την επικινδυνότητα για μελάνωμα και άλλους καρκίνους. Κι αυτοί παραγκωνίστηκαν και χλευάστηκαν. 

     Τα αντιηλιακά έχουν επίσης ισχυρή οιστρογονική δράση επηρεάζοντας αρνητικά τη σεξουαλική υγεία των παιδιών και των ενηλίκων. Η απορρόφηση από το σώμα όλων αυτών των τοξικών χημικών ουσιών, είναι δυνατόν να επιφέρουν ανεπανόρθωτες βλάβες στον οργανισμό τού κάθε ευκολόπιστου ανθρώπου, που τα εμπιστεύεται. Άλλωστε, η επάλειψη ή η κατάποση από το στόμα μίας αντιηλιακής κρέμας είναι ένα και το αυτό, με μοναδική διαφορά, ότι η κατάποση είναι πιο αβλαβής, αφού το πεπτικό και γαστρεντερικό σύστημα θα φιλτράριζαν και θα απέβαλαν το μεγαλύτερο μέρος τού τοξικού αυτού υλικού. Όμως, το δέρμα δεν έχει αυτή την επιλογή, αφού αδειάζει όλο αυτό χημικό κοκτέιλ απ΄ ευθείας στο κυκλοφορικό σύστημα κι από κει στο ήπαρ, στους νεφρούς, στη λέμφο, στο αίμα, στην καρδιά και στον εγκέφαλο…

     Κι επειδή κάποιες φορές κάποιες αλήθειες διαρρέουν απ΄ τα κέντρα
 αποβλάκωσης - Μ.Μ.Ε.: «Ανατρέποντας την επικρατέστερη θεωρία, 
ότι η ηλιοθεραπεία τις μεσημεριανές ώρες είναι επιβλαβής για την υγεία, 
εμπιστευτικό  έγγραφο τού Βρετανικού Ερευνητικού Ιδρύματος για τον 
καρκίνο, που διέρρευσε στην εφημερίδα Independent, αποκαλύπτει, 
ότι το μαύρισμα, όταν ο ήλιος «καίει», έχει θεραπευτικές ιδιότητες
 (όμως χωρίς αντηλιακό!), καθώς οι κίνδυνοι είναι μικρότεροι απ΄ αυτούς,
 που συνεπάγεται η αποχή από την ηλιακή ακτινοβολία. 
Το Βρετανικό ίδρυμα, σε συνεργασία με άλλους κορυφαίους
 οργανισμούς υγείας υποστηρίζει στο έγγραφό του, 
ότι οι φόβοι των ειδικών για αύξηση  των κρουσμάτων καρκίνου
 τού δέρματος τούς έχουν... αποπροσανατολίσει, με αποτέλεσμα 
να συστήνουν στους λουόμενους την αποφυγή τής ηλιοθεραπείας 
τις απαγορευμένες ώρες
 (από τις 11 π.μ. έως τις 4 μ.μ.)» (6/7/2010, ethnos.gr). 
Εδώ επιβεβαιώνεται και ο τίτλος του άρθρου μας, που αρχικά έδειχνε
 υπερβολικός για πολλούς…

     Ας δούμε κι αυτό: «Ο ήλιος και η βιταμίνη D μειώνουν σε σημαντικό βαθμό την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου τού μαστού στις γυναίκες. Σύμφωνα με νέα έρευνα, αν μία γυναίκα λαμβάνει βιταμίνη D από τη διατροφή της και κυρίως αρκετές “δόσεις” Ήλιου, τότε οι πιθανότητες να εμφανίσει καρκίνο τού μαστού μειώνονται κατά 43%. Οι ερευνητές μελέτησαν για περισσότερα από 10 χρόνια την υγεία 70.000 γυναικών, που η διατροφή τους ήταν πλούσια σε βιταμίνη D και διαπίστωσαν, ότι αυτό δεν είναι αρκετό. Όσες είχαν επαρκή έκθεση στον Ήλιο είχαν και λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο τού μαστού. Μία από τις θεωρίες, που κάνουν οι ερευνητές είναι, ότι μία πλούσια δίαιτα σε βιταμίνη D, μπορεί να κάνει τη διαφορά μόνο όταν υπάρχει επαρκής έκθεση στον Ήλιο» (12/12/2010, Real.gr). 

     Η βιταμίνη D, που προσλαμβάνουμε από τον Ήλιο, ουσιαστικά εξαλείφει τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου,  καρδιακών ασθενειών, παθήσεων τού μυοσκελετικού συστήματος (όπως η οστεοπόρωση ή η σκλήρυνση κατά πλάκας), ανεβάζει τα επίπεδα τού μεταβολισμού, προλαμβάνει την κατάθλιψη και ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί και την καλύτερη άμυνά μας ενάντια σε ασθένειες (π.χ. κρυολογήματα, λοιμώξεις) και ιούς, όπως η γρίππη. Η ανεπάρκεια βιταμίνης D συνδέεται με τις παθήσεις των οστών και της σπονδυλικής στήλης (λόρδωση, κύφωση, ραχιτισμός κ.ά.), τα κατάγματα, την υπέρταση, την παχυσαρκία, τον διαβήτη, τον καρκίνο και με αύξηση του κινδύνου για καρδιακές προσβολές. Η ηλιοθεραπεία συμβάλλει στην πρόληψη και στην θεραπεία 16 τύπων καρκίνου, σύμφωνα με έρευνα, που έγινε στο Γερμανικό Αντικαρκινικό Κέντρο Ερευνών, Deutsches Krebsforschungszentrum, σε συνεργασία με ερευνητές απ΄ το Πανεπιστημιακό Ιατρικό Κέντρο τού Αμβούργου και δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Carcinogenesis.


   
     Σε αντίθεση με την πραγματικότητα, η βιομηχανία αντιηλιακών, 
γυαλιών και φαρμάκων εκμεταλλεύεται στο έπακρο την 
κινδυνολογία, που σκορπούν οι εντολοδόχοι της «ειδικοί»
 και τα παπαγαλάκια τους στις μάζες, για τη δήθεν επικινδυνότητα 
τής ηλιοθεραπείας. Ουσιαστικά, η παθολογία δημιουργείται 
αρχικά από τα γυαλιά ηλίου με το μπλοκάρισμα της υπόφυσης
 και των ορμονών της και μετά επιδεινώνεται από τις αντηλιακές 
κρέμες και τα φάρμακα, με την γενική τοξίνωση του οργανισμού.
 Κι επειδή όλα στο εμπόριο είναι αλυσίδα: οι εταιρείες
 καλλυντικών δασκαλεύουν και χρηματίζουν τούς γιατρούς
 (δερματολόγους, αλλεργιολόγους κ.ά.), οι γιατροί τα υπογράφουν 
ως «ειδικοί», οι δημοσιογράφοι τα ανακοινώνουν στα Μ.Μ.Ε.
 ετοιμάζοντας τις μάζες, οι μάζες υπνωτισμένες τα καταναλώνουν 
και αρρωσταίνουν χωρίς ναγνωρίζουν το γιατί, οι γιατροί των λοιπών
 ειδικοτήτων παραλαμβάνουν τούς νέους πελάτες τους, 
για ν΄ ακολουθήσουν  εξετάσεις επί εξετάσεων, εισαγωγές σε
 νοσοκομεία, φαρμακευτικές θεραπείες, ακτινοβολίες, χειρουργικές
 επεμβάσεις κ.ά..
     Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι κάθε χρόνος που περνάει, υπάρχει σε όλο 
τον κόσμο αυξητική τάση όλων των παθήσεων και των ασθενειών, σε 
σημείο ανησυχίας. 
Για το πρώτο εξάμηνο του 2010 στη χώρα μας υπάρχει αύξηση 18%
 σε εισαγωγές ασθενών στα νοσοκομεία! 
Και όσο το μακάβριο πελατολόγιο μεγαλώνει, τόσο οι φαρμακευτικές
 εταιρείες τρίβουν τα χέρια τους και γεμίζουν τις τσέπες τους.  

     Άλλωστε, οι φαρμακοβιομηχανίες και οι εντολοδόχοι τους γιατροί δεν
 θέλουν για κανένα λόγο να θεραπεύσουν ριζικά καμία πάθηση.
 Απ΄ την πρώτη στιγμή τής εμφάνισής τους στην ανθρωπότητα, βασικό 
τους κίνητρο ήταν ο πλουτισμός τους μέσω της δημιουργίας πελατολογίου
 αρρώστων, που θα μεγάλωνε συνεχώς στο μέλλον, μέσω τής αλόγιστης 
χρήσης χημικών φαρμάκων, ακτινοβολιών (διαγνωστικά και θεραπευτικά)
 και εγχειρήσεων, μέθοδοι, που απλά καταστέλλουν κάθε ασθένεια και 
στην ουσία προκαλούν νέες βαθύτερες και πιο επικίνδυνες ασθένειες (βλ. Φαρμακοβιομηχανίες: Η παγκόσμια απειλή). Έτσι, διατυμπανίζοντας τούς 
δήθεν κινδύνους τής ηλιοθεραπείας και τα οφέλη τής χρήσης γυαλιών 
ηλίου και αντιηλιακών προϊόντων, οι φαρμακοβιομηχανίες μερίμνησαν, 
ώστε να αυξηθούν τα κρούσματα πολλών και διαφόρων χρόνιων ασθενειών. 
Οι φαρμακοβιομηχανίες έχουν επιστημονικοποιήσει τις αρχές τής εξαπάτησης 
των μαζών. Έτσι, οι πλείστοι εκ των ανθρώπων αυτού του πλανήτη σε
 κάποια στιγμή τής ζωής τους θα εμφανίσουν μία ή περισσότερες σοβαρές
ασθένειες και το αίτιο θα είναι πολύ καλά καλυμμένο. Τα δήθεν «αθώα» 
γυαλιά ηλίου και τα δήθεν «προστατευτικά» αντιηλιακά προϊόντα, 
έχουν προκαλέσει πραγματική κρυφή πανδημία… 

     Οι υπεριώδεις ακτίνες, που τόσο πολύ δαιμονοποιήθηκαν στις μέρες μας, 
διεγείρουν τον θυρεοειδή προάγοντας την παραγωγή των θυρεοειδών
 ορμονών, αυξάνοντας τον βασικό μεταβολικό ρυθμό τού οργανισμού μας. 
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τη μυϊκή ανάπτυξη, την καύση λίπους, τη σκελετική
 ανάπτυξη με τη δημιουργία τής τόσο απαραίτητης βιταμίνης D, καθώς
 και τη διανοητική ανάπτυξη. Επίσης, οι υπεριώδεις ακτίνες μειώνουν την 
αρτηριακή πίεση, μειώνουν την χοληστερίνη, αυξάνουν τα αποθέματα 
γλυκογόνου στο ήπαρ, ρυθμίζουν το σάκχαρο τού αίματος, αυξάνουν 
τη μυϊκή δύναμη, την αντοχή, την περιεκτικότητα τού αίματος σε οξυγόνο, 
βελτιώνουν τα αποθέματα ενέργειας και την αντίσταση τού οργανισμού
 σε λοιμώξεις (με την αύξηση των λεμφοκυττάρων και των φαγοκυττάρων), 
αυξάνουν τις σεξουαλικές ορμόνες, αυξάνουν την αντοχή μας στο στρες, 
αυξάνουν την καλή διάθεση και μειώνουν την κατάθλιψη. 

     Οι πληθυσμοί των βόρειων χωρών τού πλανήτη μας, που ζουν
 κάτω απ΄ την έλλειψη τής ηλιακής ακτινοβολίας, έχουν υψηλότερα 
ποσοστά κόπωσης, νόσησης, αϋπνίας, κατάθλιψης, και αυτοκτονιών,
 σε σχέση με τούς πληθυσμούς των χωρών τού νότου. Επίσης, οι βόρειοι 
ζουν κατά μέσο όρο, πολύ λιγότερα χρόνια απ΄ ότι ζουν
 οι νότιοι πληθυσμοί.
     Τα κρούσματα μελανώματος στις Βρετανικές νήσους και στις 
Σκανδιναβικές χώρεςείναι δέκα φορές περισσότερα σε σχέση
 με αυτά των νοτίων χωρών της Μεσογείου, σύμφωνα
 με τις στατιστικές!
 Οι υπεριώδεις ακτίνες ενεργοποιούν μία σημαντική
 ορμόνη τού δέρματος, την σολιτρόλη, η οποία επηρεάζει και ενισχύει
 το ανοσοποιητικό σύστημα και πολλά ρυθμιστικά κέντρα τού
 ανθρώπινου οργανισμού.
 Επίσης, η αιμοσφαιρίνη χρειάζεται τις υπεριώδεις ακτίνες, προκειμένου 
να δεσμευτεί το οξυγόνο, που είναι άκρως απαραίτητο για την αναπνοή
 και τη ζωή των κυττάρων.
 Δηλαδή, τελείως αντίθετα απ΄ όσα μάς συμβουλεύουν τα τελευταία χρόνια 
οι «ειδικοί»…
     Κατά συνέπεια η έλλειψη έκθεσης στον Ήλιο και στις υπεριώδεις
 ακτίνες του, ενοχοποιείται για όλες σχεδόν τις παθήσεις,
 συμπεριλαμβανομένου τού καρκίνου τού δέρματος, αλλά και
 άλλων τύπων καρκίνου!


Οι άνθρωποι, που βγαίνουν τακτικά για βόλτα τα Σαββατοκύριακα 

απολαμβάνοντας τον Ήλιο, βοηθάνε το δέρμα τους να προστατευτεί 
από τον καρκίνο, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα.
 Οι ερευνητές, υπό την καθηγήτρια επιδημιολογίας Τζούλια Νιούτον 
Μπίσοπ τού πανεπιστημίου τού , που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη 
στο ευρωπαϊκό περιοδικό για θέματα καρκίνου 
“European Journal of Cancer”, 
σύμφωνα με τη βρετανική “Telegraph”, μελέτησαν τον τρόπο, 
που η έκθεση στον 
Ήλιο αυξάνει τον κίνδυνο για εμφάνιση τού επικίνδυνου 
μελανώματος στο δέρμα. 
Ανακάλυψαν, ότιόσοι άνθρωποι περνάνε στον ήλιο τέσσερις
 έως πέντε ώρες κάθε 
μέρα στη διάρκεια τού Σαββατοκύριακου, είναι λιγότερο πιθανό 
να εμφανίσουν
 όγκους. Η ανακάλυψη φαίνεται να ανατρέπει, σε ένα βαθμό, την 
πεποίθηση 
των ειδικών, ότι η έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία οπωσδήποτε 
αυξάνει τον
 κίνδυνο για καρκίνο τού δέρματος» (6/12/2010, Νέα-tv).

     Η έκθεση στο τόσο ευεργετικό φως τού Ήλιου κατά τούς 

καλοκαιρινούς 
μήνες είναι ο μοναδικός λόγος, για τον οποίο τα καλοκαίρια
 δεν αρρωσταίνουμε.
 Άλλωστε, όλες οι επιδημίες και οι εξάρσεις των ασθενειών 
εμφανίζονται 
το χειμώνα, οπότε υπάρχει μειωμένη ηλιοφάνεια. 
Ζούμε σε μια χώρα τόσο φυσικά ευνοημένη απ΄ την ηλιοφάνεια. 
Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε, ότι 10-20 λεπτά ημερήσιας
 έκθεσης όλου τού σώματός μας στον Ήλιο ακόμα και των γεννητικών
 οργάνων μας
 (ανάλογα με το αν το δέρμα μας είναι πιο λευκό ή πιο σκούρο)
 τις καυτές ώρες τηςημέρας (!) χωρίς γυαλιά ηλίου και αντιηλιακές
 κρέμες, 
μπορούν να μας εξασφαλίσουν άριστη ψυχική και σωματική υγεία. 
Αντίθετα, η χρήση γυαλιών και αντιηλιακών προϊόντων, το μόνο που
 θα επιφέρουν σ΄ εμάς είναι εξασθένηση και αρρώστειες και
 στις φαρμακευτικές υπέρογκα κέρδη με την αύξηση του μακάβριου 
πελατολογίου τους.
     Τ΄ αστέρια τής showbiz δεν λάμπουν... 
Ακολουθώντας τις επιταγές
 τής μόδας κρύβονται κι αυτοί μέσα στα τεχνητά 
σκοτάδια των γυαλιών τους, 
να μην τούς βλέπουν οι συνάνθρωποί τους, αλλά και ο Ήλιος. 
Η μόδα στην υπηρεσία των βιομηχάνων της 
αρρώστειας…    οι σημερινοί άνθρωποι ζούμε κάτω απ΄ τις
 επιταγές της μόδας
 μέσα στο τεχνητό σκοτάδι των αντιηλιακών γυαλιών μας,
 σαν τυφλοπόντικες, 
έχοντας μετατρέψει την ημέρα και το φως της σε τεχνητή νύχτα. 
Ο αγαθός, πατέρας μας και ζωοδότης Ήλιος στέκεται 
αγέρωχα εκεί ψηλά δαιμονοποιημένος, προκαλώντας μας πλέον φόβο
 και αποστροφή. Γι΄ αυτό φρόντισαν αρχικά οι θρησκείες,
 που δαιμονοποίησαν τον Ήλιο και τον απομάκρυναν από εμάς.

     Στις μέρες μας, το τελειωτικό χτύπημα κατά τού αποκαθηλωμένου 

θεού και της υγείας μας, το δίνουν οι έμποροι τής ασθένειας γιατροί και οι
 γνωστοί παπαγάλοι τού συστήματος δημοσιογράφοι και διαφημιστές, 
πάντοτε με εντολές των αφεντικών τους,  τις φαρμακευτικές εταιρείες.
 Όλοι αυτοί έχουν καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια να κάνουν
 το άσπρο - μαύρο παραποιώντας την αλήθεια, που κρύβουν και
 παραποιούν επιμελημένα.

    Είθε κάποια στιγμή η ανθρωπότητα ν΄ απαλλαγεί απ΄ τις 

παράλογες αυτές 
δεισιδαιμονίες και να γυρίσει πίσω στις ζεστές θεραπευτικές
 ακτίνες τού Ηλίου.