Μήπως το μυαλό σου έχει αναπτύξει επικίνδυνη ταχύτητα και τρέχει εμπρός;

Translate

Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

Η ψευτιά κρύβεται πίσω από πολλές μάσκες - μου είπε — Η παχυσαρκία είναι μια από αυτές


Η ψευτιά κρύβεται πίσω από πολλές μάσκες - μου είπε — Η παχυσαρκία είναι μια από αυτές. Πίσω από τη μακάβρια θεατρικότητα των αστεϊσμών και επιδεικτική γενναιοδωρία, που συχνά συναντάμε στους χοντρούς ανθρώπους κρύβεται η απάρνηση της ζωής, η προσπάθεια τους ν' αυτοκτονήσουν».
Η συχνά τερατώδης μεταμόρφωση των σωμάτων τους, είναι μονάχα η πιο χυδαία αντανάκλαση, το οξυμένο σύμπτωμα μιας κακής διατροφής της ψυχής. Η καταβρόχθιση junk food, η αφομοίωση βλαβερών τροφών ή χιλιάδων θερμίδων, είναι απλά η συνέπεια μιας ασθένειας του Είναι.

Σύντομα άρχισα να βλέπω τους καρπούς των προσπαθειών μου. Μια μεγαλύτερη διαύγεια και η διέγερση ενός άγρυπνου πνεύματος μου αποκάλυπτε κόσμους, που μέχρι τότε ήταν αόρατοι, και μου επέτρεπαν να πραγματοποιήσω ανακαλύψεις απλές κι όμως επαναστατικές. Παρατηρώντας τον αυξανόμενο αριθμό των υπέρβαρων ανθρώπων και την εξάπλωση αυτού του φαινομένου, όχι μόνο στη Νέα Υόρκη και την Αμερική, αλλά σε ένα μεγάλο μέρος του δυτικού κόσμου, ζήτησα από τον Dreamer μια εξήγηση. Η ψευτιά κρύβεται πίσω από πολλές μάσκες - μου είπε — Η παχυσαρκία είναι μια από αυτές. Πίσω από τη μακάβρια θεατρικότητα των αστεϊσμών και επιδεικτική γενναιοδωρία, που συχνά συναντάμε στους χοντρούς ανθρώπους κρύβεται η απάρνηση της ζωής, η προσπάθεια τους ν' αυτοκτονήσουν».
Η συχνά τερατώδης μεταμόρφωση των σωμάτων τους, είναι μονάχα η πιο χυδαία αντανάκλαση, το οξυμένο σύμπτωμα μιας κακής διατροφής της ψυχής. Η καταβρόχθιση junk food, η αφομοίωση βλαβερών τροφών ή χιλιάδων θερμίδων, είναι απλά η συνέπεια μιας ασθένειας του Είναι.
Όταν έδωσα στον Dreamer την πληροφορία ότι στις ΗΠΑ οι υπέρβαροι είχαν ξεπεράσει κατά ένα μικρό ποσοστό το μισό του πληθυσμού, είπε: «Είναι το σημάδι αδυναμίας της Θέλησης ενός ολόκληρου λαού... Ένας πολιτισμός που εξαρτάται από το φαγητό αφανίζεται. Και η οικονομία του, σαν σκιά του Είναι, θα αντανακλάσει αυτή την εξάρτηση, το σκοτείνιασμα της θέλησης. Σε μικρό χρονικό διάστημα θα εξασθενίσει και θα καταβροχθιστεί από πιο γρήγορα αρπακτικά, από πιο ακέραιους πολιτισμούς.
Your physical destiny is intimately related to your mental, emotional, financial destinies» = Η σωματική σου μοίρα είναι στενά συνδεδεμένη με την νοητική, συναισθηματική και οικονομική σου μοίρα.
Μαζί με τη ζωτικότητά μου ένιωσα να αυξάνεται κι ένα αίσθημα αγάπης για τον πλησίον μου, μια διάθεση να κάνω κάτι για τους άλλους, για όσους έβλεπα να βρίσκονται παγιδευμένοι σε μια ζωή χωρίς διέξοδο. Ήταν κάτι που δεν είχα νιώσει ποτέ πριν• ένα είδος compassion για εκείνα τα πλάσματα που τα έβλεπα μονίμως βυθισμένα στην αγωνία.
«Μην επαναπαύεσαι! - μου φώναξε κάποτε, βομβαρδίζοντάς με έντονα με πύρινες λέξεις - Η μεμψιμοιρία σου δανείζεται την κατάσταση της ανθρωπότητας για να κρυφτεί και να διαιωνιστεί. Η ματαιοδοξία σου σε κάνει να πιστεύεις ότι έχεις ήδη θεραπευτεί και ότι μπορείς να κάνεις κάτι για τους άλλους...
Άσε να βοηθήσει τον κόσμο όποιος είναι ήδη αποκομμένος από αυτόν!».
Αρκετό καιρό αργότερα, θα καταλάβαινα το νόημα εκείνων των λέξεων και θα άνοιγα τα μάτια για να δω την υποκρισία που κρύβεται πίσω από τον αλτρουισμό, πίσω από κάθε είδος συμπαράστασης που προάγουν τα ιδρύματα που βασίζονται στα αισθήματα ενοχής του κόσμου. «Είναι οργανισμοί που έχουν ως μοναδικό σκοπό να διαιωνίζονται» - τους στιγμάτισε ο Dreamer — «Είναι ειδικοί στο να εξασφαλίζουν κεφάλαια και να συγκεντρώνουν πόρους, που μετά σκορπίζουν και σπαταλούν, καταφέρνοντας με δυσκολία να διατηρηθούν ακόμα και οι ίδιοι.
Εάν σηκώσεις το παραπέτασμα καπνού κάθε είδους φιλανθρωπίας, θα ανακαλύψεις ότι πίσω από τους υποστηρικτές των δικαιωμάτων, και τους salvation armies, πίσω από τη βοήθεια σε γιατρούς, φάρμακα και τροφές, κρύβεται η πιο απάνθρωπη εγκληματικότητα και η πιο σκληρή δράση εναντίον του ανθρώπου...
Μην χάνεσαι σε οδυρμούς και αξιολύπητες συμπόνιες. Κανείς δεν μπορεί να κάνει κάτι στη θέση κάποιου άλλου. Εκείνος πρέπει, μονάχα εκείνος, να αδράξει την ευκαιρία. Everything happens for a reason and a purpose, and it serves you»
Όποιος δεν νίκησε την ψευτιά μέσα του, όποιος δεν έχει συνειδητοποιήσει την αυτοκαταστροφή που συνεχώς συμβαίνει στον εαυτό του, δεν μπορεί να κάνει τίποτε για κανέναν.
'Man dies because he lies ' ήταν το ρητό που επινόησε ο Dreamer για να κλείσει την ομιλία Του, σαν περίληψη του ανθρώπινου δράματος που είναι η ψευτιά. Ο άνθρωπος πεθαίνει γιατί λέει ψέματα... και προπαντός στον εαυτό του.
Elio D’ Anna "Η Σχολή των Θεών''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου