Μήπως το μυαλό σου έχει αναπτύξει επικίνδυνη ταχύτητα και τρέχει εμπρός;

Translate

Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Η Λάμπα που διαβάζει το μυαλό μας


lamp-mind-technology-princeton
Μια καινοτομία που αποδεικνύει την επίδραση του εγκεφάλου στην ύλη
Η Καινοτομία: Η Λάμπα του Εγκεφάλου (Mind Lamp) είναι δημιουργία της εταιρείας Psyleron, που κατασκευάζει προϊόντα βασισμένα στα ευρήματα ερευνών του εργαστηρίου Έρευνας Μηχανικών Ανωμαλιών (PEAR) του πανεπιστημίου Πρίνστον.
Η Τεχνολογία: Η Λάμπα του Εγκεφάλου μοιάζει με τις κοινές φλούο λάμπες που αλλάζουν διαδοχικά χρώματα μόνο που έχει εγκατεστημένο στο λειτουργικό της πρόγραμμα έναν REG (random-event generator), ένα σύστημα πρόκλησης τυχαίων γεγονότων. Το REG χρησιμοποιεί το κβαντικό φαινόμενο που ονομάζεται «σήραγγα ηλεκτρονίων» και το οποίο παραδόξως παραβιάζει τις καθιερωμένες θεωρίες της φυσικής αφού οι ερευνητές του εργαστηρίου βρήκαν ισχυρές στατιστικές σχέσεις αλληλεπίδρασης μεταξύ της συμπεριφοράς της συσκευής και της ανθρώπινης πρόθεσης σε μια σειρά αυστηρά διεξαγόμενων πειραμάτων.
 Η μαγεία: Η Λάμπα έχει την απίθανη ιδιότητα να μπορεί να «διαβάζει» και να αντιδρά με την ανθρώπινη σκέψη. Με το που μπαίνει στην μπρίζα, το πρώτο φως που βγάζει είναι ένα γαλακτερό λευκό και συνεχίζει με 8 άλλα χρώματα. Στη συνέχεια στέκεται σε όποιο χρώμα σκέφτεται ο άνθρωπος δίπλα της. Αν κάποιος σκεφτεί το πράσινο η λάμπα παραμένει στο πράσινο, αν σκεφτεί μπλε, στο  μπλε.
Οι επιστήμονες ακόμα δεν ξέρουν πως λειτουργεί αυτός ο παράγοντας τυχαιότητας που συνδιαλέγεται με την ανθρώπινη συνείδηση, γνωρίζουν όμως ότι λειτουργεί.
Το θέμα θυμίζει όλους εκείνους τους παλιούς και σύγχρονους δασκάλους που μιλούν για τη δύναμη των σκεπτομορφών ή τη δυναμική της ανθρώπινης πρόθεσης να προκαλεί αλλαγές στην ύλη. Η φυσική του 21ου αιώνα, πλησιάζοντας την μεταφυσική αρχίζει να δίνει ενδιαφέρουσες αποδείξεις για τα όρια μιας επιστήμης που σε μεγάλο βαθμό ακόμα αγνοούμε

http://indigoblue.gr/i-lampa-pou-diavazi-to-mialo-mas/#.U58gFXbm41I

Τι συμβαίνει με τον αριθμό των 40 ημερών;

40-days
Ο Αλί Μπαμπά και οι 40 κλέφτες, τα 40 μερόνυχτα της απομόνωσης του Μωυσή στο όρος Σινά, η ιστορία για την φώτιση του Βούδα που επιτεύχθηκε μια πανσέληνο του Μαϊου μετά από 40 ημέρες διαλογισμού και νηστείας κάτω από ένα δέντρο. Κάτι συμβαίνει με τον αριθμό 40.
Και στην ελληνική λαϊκή παράδοση η λεχώνα πρέπει να μείνει στο σπίτι της για 40 ημέρες μετά τον τοκετό αλλά και το πένθος βρίσκει οριακό χρόνο ανακούφισης στο πρώτο μνημόσυνο που γίνεται έπειτα από 40 μέρες. Το νούμερο δείχνει να έχει ιδιαίτερη μυστικιστική σημασία που επαναλαμβάνεται σε πλήθος παραδόσεων, όλους τους χρόνους.
Η δύναμη του αριθμού 40 στην ελληνική σκέψη συνδέεται  με τον φιλόσοφο-μάγο των αριθμών Πυθαγόρα. Η ιστορία έχει πως ο Πυθαγόρας νέος, στην αρχή των αναζητήσεών του, ταξίδεψε στην Αίγυπτο. Εκεί ζήτησε να εισέλθει σε μια Σχολή, ένα μυστικό σχολείο του εσωτερισμού, για να βρει την Γνώση. Επανειλημμένα αιτούνταν την είσοδο και κάθε φορά τον έδιωχναν. Στο τέλος τον δέχτηκαν αλλά με την προϋπόθεση πως θα νήστευε για 40 ημέρες, στη διάρκεια των οποίων έπρεπε να αναπνέει με έναν συγκεκριμένο τρόπο και να επικεντρώνει την αντίληψή του σε ορισμένα σημεία. Μετά από 40 ημέρες επέτρεψε και τον έκαναν δεκτό. Σε αυτό το διάστημα είχε και ο ίδιος καταλάβει ότι είχε αλλάξει. Είχε περάσει από ένα είδος μύησης και πλέον τα πράγματα που μπορούσε πριν να αντιληφθεί μόνο διανοητικά πλέον τα καταλάβαινε και μέσω της καρδιάς. Είχε κερδίσει δηλαδή ένα νέο είδος κατανόησης, μέσα από την εμπειρία που ήταν κάτι πολύ διαφορετικό από την γνώση, την οποία είχε και νωρίτερα. Ή μάλλον ήταν ένα νέο είδος γνώσης. Παρόμοιες είναι και οι ιστορίες του Βούδα και του Μωυσή.
40-days
Το νούμερο των 40 ημερών δείχνει ισχυρό σε πολλά πράγματα. 40 ακριβώς μέρες θέλει το έμβρυο από την έναρξη της εγκυμοσύνης για να σχηματιστεί σωστά. Τα 40 χρόνια θεωρούνται ο χρόνος για την αλλαγή μιας γενιάς και το πέρασμα σε μια άλλη. 40 χρονών ήταν και Μωάμεθ όταν έλαβε την πρώτη αποκάλυψη από τον Αρχάγγελο Γαβριήλ και τόσες οι μέρες που νήστεψε ο Ιησούς στην έρημο της Ιουδαίας παλεύοντας με τον πειρασμό.  Στην εβραϊκή παράδοση είναι το νούμερο της Torah, οι μέρες που κράτησε ο Κατακλυσμός και η ηλικία του ανθρώπου στην οποία είναι ικανός να κατανοήσει τις Ιερές Γραφές. Εκεί, το νούμερο 40 αναφέρεται 146 φορές και γενικότερα συμβολίζει μία περίοδο δοκιμασίας, πειρασμών ή αποχής.
Μια αραβική παροιμία λέει πως για να καταλάβεις έναν λαό πρέπει να ζήσεις με τους ανθρώπους του για 40 μέρες. Σύνθετος, οκταγωνικός αριθμός το 40 επιβεβαιώθηκε πρόσφατα από την έρευνα πως έχει πράγματι επίδραση στον ανθρώπινο οργανισμό. Οι μεταφυσικοί πάντοτε έλεγαν πως οποιαδήποτε μεγάλη αλλαγή μπορεί να συμβεί στο διάστημα των 40 ημερών και η έρευνα σήμερα δείχνει πως επαναλαμβάνοντας μια καινούργια δομή για τόσο διάστημα μπορείς να αλλάξεις τις νευρωνικές διασυνδέσεις στον εγκέφαλο για μακρόχρονη αλλαγή. Ένας άλλος αριθμός που προτείνεται είναι οι 21 ημέρες, δηλαδή το μισό του 40+1. Πολλά βιβλία πρακτικής εφαρμογής αλλαγών στην συμπεριφορά προτείνουν πειθαρχία 40 ημερών για να αποβληθεί μια κακή έξη, συνήθεια ή πρόβλημα. Ο πόνος πάντως γίνεται πράγματι ηπιότερος μετά 40 μέρες από την απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου και η νηστεία ή ο διαλογισμός αντίστοιχα των 40 ημερών που προτείνουν διάφορες θρησκείες και πνευματικά ρεύματα δεν είναι τυχαίος. Ακόμα και αν πρόκειται για μικρή μεταβολή ή αλλαγή που θέλει να κάνει κάποιος στη ζωή του, τα «Καλά Σαράντα» είναι δοκιμασμένη και σαφή προτροπή.


http://indigoblue.gr/ti-simveni-ton-arithmo-ton-40-imeron/#.U56mh3bm41I