Μήπως το μυαλό σου έχει αναπτύξει επικίνδυνη ταχύτητα και τρέχει εμπρός;

Translate

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Τί είναι το μάτι; Υπάρχει πράγματι;


Οι παλιές ιστορίες που έχουν να κάνουν με το μάτι παίρνουν και δίνουν καθώς βρίσκουν πρόσφορο έδαφος στους ανακουφισμένους από αυτό. 
Μία ιστορία λέει πως υπήρχε ο ντορής κάποτε, το άλογο. Ένα άλογο τόσο όμορφο και τόσο υπερήφανο που το θαύμαζε όλο το χωριό. Λέγετε τότε πως ένας κοντός άνθρωπος με γαλανά μάτια, (ζηλιάρης και κακός) θαύμασε τόσο πολύ το άλογο, ώστε έσπασε το ματόχαντρο που του φόραγαν και αρρώστησε.  Όταν λοιπόν το ξεμάτιασαν 3, άρχισε και συνερχόταν και έτσι δύσκολα το ξεπέρασε. Υπάρχει βέβαια και μία άλλη ιστορία με ένα άλλο άλογο το οποίο δεν τα κατάφερε τόσο καλά. 
Οι Βουδιστές το λένε αύρα, οι χριστιανοί φωτοστέφανο, οι επιστήμονες ηλεκτρικό πεδίο. Η αύρα είναι ένα σύνολο ηλεκτρομαγνητικών μορφών ενέργειας που περιβάλλει το φυσικό σώμα και θεωρείται η έδρα της ζωτικής δύναμης. Οι Ινδοί ονομάζουν αυτή την ενέργεια πράνα, στην Ινδονησία την λένε μάνα, ο Μέσμερ την ονόμαζε ζωικό μαγνητισμό, άτομα που ασχολούνται με τον εσωτερισμό την αποκαλούν αιθερική δύναμη. 
 Όταν μια γυναίκα γεννήσει, το αιθέρικό αυτό σώμα έχει υποστεί ρήξη και αυτός είναι και ο λόγος που έχει χαμηλό ανοσοποιητικό και πρέπει να περάσουν 40 ημέρες ώσπου να κλείσει και να υφανθεί το αιθερικό σώμα, το δικό της αλλά και του μωρού. Μετά μπορεί να έρθει σε επαφή με κόσμο. Οι παλιοί τα λέγανε και τα τηρούσαν χωρίς να ξέρουν τον λόγο.  
  
Η ενέργεια λοιπόν, το αιθερικό μας σώμα, η αύρα αν θέλετε που μας περιβάλει, μας προστατεύει και εκπέμπει τα δικά μας κύματασυναισθήματα. Εάν λοιπόν κάποιος είναι άρρωστος η άυρα του αδυνατει και είναι πιο ευάλωτος στο να δεχτεί πολύ πιο εύκολα αρνητική ενέργεια. Όταν λοιπόν ξεματιάζουμε κάποιον, στην ουσία του στέλνουμε ενέργεια θετική και φανταζόμαστε το κακό ( ένα μαύρο στο κεφάλι του π.χ. ) να φεύγει και να γίνετε καλά.  
Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να φανταστούμε κι εμείς τον εαυτό μας να γεμίζει με φως και να διώχνει την αρνητικότητα και επίσης μπορούμε να ενισχύουμε την αύρα μας. Θα πούμε τρόπους στο επόμενο άρθρο. 
  
Ο εγκέφαλος εκπέμπει τις σκέψεις και τα μάτια είναι το πιο άμεσο όργανο που έρχεται σε επαφή με τον εγκέφαλο. Το μάτι λοιπόν δεν είναι άλλο από ηλεκτρομαγνητικά κύματα που στέλνουμε ο ένας στον άλλο με την σκέψη, τις χειρονομίες, την γλώσσα το άγγιγμα κλπ.  Αν υπάρχει θετική σκέψη προς τον άλλον, π.χ. αγάπη, συμπόνοια, κατανόηση, τότε κι αυτός δέχεται την θετική μας ενέργεια και αισθάνεστε καλά που είναι μαζί μας. 
Αν αισθάνεστε πάντως ότι κάποιος σας μάτιασε, ακόμη κι αν δεν πιστεύετε σε αυτό, απομονωθείτε για λίγο και σκεφτείτε μία ντουζιέρα με κίτρινο φως να σας ξεπλένει και να γεμίζει το σώμα σας. Στην αρχή θα σας φανεί λίγο περίεργο αλλά με τον καιρό θα δείτε ότι θα αρχίσετε να χασμουριέστε συνέχεια μέχρι να αλλάξετε την ενέργειά σας. 
Ακόμη να αναφέρουμε ότι τα ζώα είναι πολύ πιο ευαίσθητα στο να αντιλαμβάνονται τις ποιότητες των ενεργειών που κουβαλάμε, γι' αυτό και οι σκύλοι κατά καιρούς γαβγίζουν σε αυτοκίνητα τυχαία. Για αυτούς, δεν είναι καθόλου τυχαία. Μάλιστα οι σκύλοι απορροφούν την αρνητικοί ενέργεια και αρρωσταίνουν, γι' αυτό, αν έχετε έναν σκύλο στο σπίτι, θα πάει να καθίσει στο μέρος που έχει την πιο θετική ενέργεια. Αν απορροφήσει πολύ αρνητική ενέργεια, μπορεί και να αρρωστήσει. Αντίθετα οι γάτες επιλέγουν το μέρος με την πιο αρνητική ενέργεια και πηγαίνουν εκεί, π.χ.  αν μας πονάει ένα πόδι, θα τριφτούν στο πόδι που πονά και όχι στο άλλο. Αυτό συμβαίνει γιατί οι γάτες είναι μετασχηματιστές. Μετατρέπουν την αρνητική ενέργεια σε ουδέτερη. Γι' αυτό τα ζώα είναι εκπληκτικά. 
Λαμβάνω αυτό που στέλνω.... με πολύ αγάπη.