Μήπως το μυαλό σου έχει αναπτύξει επικίνδυνη ταχύτητα και τρέχει εμπρός;

Translate

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

5 τρόποι για να σταματήσετε να απορροφάτε συναισθήματα άλλων ατόμων

υν άτομα τα…
Προσδιορίστε τι σας αποδυναμώνει.
Κάθε ένας από εμάς έχει αδύνατα σημεία, μια αχίλλειο πτέρνα..ιδίως όταν πρόκειται για συναισθηματικές καταστάσεις. Υπάρχουν ορισμένα πράγματα που μας επηρεάζουν περισσότερο από κάποια άλλα. Με την αναγνώριση των πραγμάτων στα οποία είμαστε πιο ευάλωτοι, κάνουμε μια αρχή ώστε να προστατεύσουμε τον εαυτό μας.

Αναγνωρίστε ποιοι σας ''ρίχνουν'' ψυχολογικά.
Ορισμένοι άνθρωποι στη ζωή σας μπορεί να σας εξαντλίουν ψυχικά . Αν υπάρχουν άτομα τα οποία σας κάνουν να νιώθετε συναισθηματικά ανασφαλείς, σας ασκούν κριτική, είναι χειριστικοί απέναντί σας, ίσως τότε ήρθε η ώρα να τους αποχωριστείτε..

Βάλτε όρια.
Με την καθιέρωση ορίων και εκφράζοντας τις ανάγκες που έχετε στους ανθρώπους που σας περιβάλλουν, θα διεκδικήσετε την θέση σας και δεν θα θυματοποιηθείτε εύκολα. Έτσι βρίσκεστε σε θέση να απομονώνετε αποτελεσματικά τους ανθρώπους που σας προκαλούν τη μεγαλύτερη θλίψη. Ό, τι συνεπάγεται αυτό για εσάς..

Δημιουργήστε ένα ιδιωτικό, προσωπικό χώρο.
Ο καθένας πρέπει να έχει ένα ιδιωτικό χώρο για να περνά το χρόνο του καθημερινά. Όταν είστε επιρρεπείς στο να απορροφάτε τα συναισθήματα των άλλων και να σας χειραγωγούν, θα πρέπει να διεκδικήσετε χρόνο και χώρο ώστε να επαναφορτίζεστε. Έστω να κάνετε μια βόλτα..

Βρείτε την εσωτερική ειρήνη σας.
Πάρτε το χρόνο σας ώστε να εξετάσετε τα πράγματα που θέλετε στη ζωή. Βρείτε χρόνο για να διαλογιστείτε. Σκεφτείτε ποιοι είστε και πού θέλετε να βρίσκεστε. Κάντε θετικές αλλαγές στη ζωή σας. Καλλιεργήστε θετικά συναισθήματα για τον εαυτό σας. Αναγνωρίστε τις δυνατότητες και την αξία σας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου